Här hörs vi!

 

Tölögatan 10 B 9 


Vi bjuder på intressanta program varje vecka under höst- och vårterminen.

Om du kommer som gäst är du välkommen!

Ytterdörren har en tydlig summerklocka, så det är bara att ringa på!

Mötena är oftast på måndagar kl. 14-16, men läs närmare i måndagsnumret av HBL under EVENEMAX.FI. 

Kaffeservering med tilltugg hör till. 

Kom med så hörs vi!


Skrivtolkens text kommer på skärmen bredvid föredragets presentation.


Vårt 'Nya Hem'

Efter en lång förberedelse lyckades vi skaffa en ny lägenhet på bottenplanet vid Tölögatan 10. Den renoverades till en ljus och trevlig möteslokal. De nya möblerna med större bord och bekvämare stolar gör att mötessalen är inbjudande. I april 2015 hölls första mötet i den nya lokalen. Och nu kunde även rullstolsburna lätt delta i mötena!

Ljudåtergivningen från högtalarna är utmärkt. Tal skrivtolkas till text som projiceras på väggen,  d.v.s. skrivtolkning. Man kan också beställa personlig skrivtolkare till mötet.

Vill man ställa frågor till föredragshållaren, eller annars göra sig hörd, får man tillgång till en mikrofon. Vi har flera stycken mikrofoner, så alla kan göra sig HÖRDA.

Hjälp och råd med hörapparater och batteribyte hör till föreningens verksamhet. Man kan även inhandla fördelaktiga batterier i lokalen av vår tekniska assistent angående hörapparater.

Dessutom har vi T-slinga!

Även dataråd kan ges av den webbansvariga åt den som inte riktigt blir du med sin smarttelefon, sin pekplatta eller datamaskin. Kom ihåg att hålla dig med de senaste modellerna! Apparaterna blir allt lättare att använda och förenklar livet en hel del också för den, som hör dåligt.

Man kan lätt skicka textmeddelanden i stället för samtal, ävensom bilder, som man tar med sin telefon. En bild säger ju så mycket mer än ord.

Behöver du skrivtolkning privat? Visste du att du kan få den gratis?

Alla som behöver svensk skrivtolkning privat till något sammanträde eller underhållningsprogram, kan få gratis skrivtolkning mot att först ha fått ett intyg för FPA för detta av någon sakkunning medlem. Vi är några, som har denna möjlighet att skriva ut intyg för behov av skrivtolkning. Audiogram behövs ej. Kom ihåg att boka skrivtolken i tid! De är nog väldigt upptagna. Det går också att få provat egen skrivtolkare till våra möten.

Vårterminen vid Tölögatan avslutas vanligen i början av maj med en vårfest. Höstterminen startar i mitten av september.


Sommarstället Kvistebo

Kvistebo är en gåva av föreningens medlem, Anna Qvist, som testamenterade två parceller till föreningen.

1968 uppfördes här ett stockhus och en bastu. I närheten ligger sjön Kolmper till vilken vi har tillträde. 

Under sommarmånaderna samlas medlemmarna i mån av möjlighet varannan lördag ute på Kvistebo i Esbo. 

Träffarna på Kvistebo har en informell karaktär utan förbestämt program eller strikt tidtabell.